Visualisatie Rembrandtbrug

Raadsbehandeling raadvoorstel Rembrandtbrug

28-09-2020

A.s. donderdag bespreekt de gemeenteraad voor het eerst het raadsvoorstel Rembrandtbrug. Op die avond kunnen raadsleden nog informatie verzamelen over het voorstel en gaan zij met elkaar in debat. Het definitieve besluit valt (hoogstwaarschijnlijk) tijdens de raadsvergadering op 15 oktober.

Bekijk de raadsvergadering online!

Omdat het een ingrijpend voorstel is en veel belangen raakt kunnen wij ons voorstellen dat je de vergadering wilt volgen. Dat kan alleen online. Vanwege de beperkende coronamaatregelen is de publieke tribune gesloten. De vergadering kan je live volgen via de website van de gemeenteraad, https://gemeenteraad.woerden.nl/ 

Wil jij je mening meegeven aan de gemeenteraad?

Op 30 juni jl. zijn vertegenwoordigers van participatiegroepen in gesprek gegaan met de raad. Doel was om hun bevindingen en adviezen te presenteren aan de raad. Deze adviezen zijn verwoord in een schriftelijkadvies en maken deel uit van de stukken die horen bij het raadsvoorstel. Natuurlijk kan jij ook je eigen mening meegeven aan de raad! Dat kan op 3 manieren:

  • Schrijf een mail/brief aan de raad via raadsgriffie@woerden.nl. Jouw ingekomen brief wordt (geanonimiseerd) geplaatst op deze website zodat raadsleden en andere geïnteresseerden deze kunnen lezen. Mail je reactie bij voorkeur vóór 1 oktober, dan kan de raad je reactie meewegen in het debat.
  • Pitch je mening op 1 oktober als inspreker bij de vergadering. Omdat er mogelijk veel insprekers zijn, krijgt iedereen maximaal 3 minuten de tijd. Wilt je komen pitchen? Meld je dan vooraf aan via raadsgriffie@woerden.nl.
  • Maak een videoboodschap en stuur deze aan de raad die wij vertonen op 1 oktober. Je video mag maximaal 3 minuten duren. Wij plaatsen de video ook op deze website zodat raadsleden en andere geïnteresseerden deze terug kunnen kijken. Je kunt de video mailen naar raadsgriffie@woerden.nl.

Heb je nog verder nog vragen over het meegeven van je mening aan de raad of over de raadsvergadering? neem contact op met de griffie via raadgriffie@woerden.nl 

Meer weten?

Voor al je overige vragen kan je contact opnemen met Len Hazeleger

Cookie-instellingen