Terugblik informatiebijeenkomst omgeving & raad

17-10-2019
0 reacties

Vorige week woensdag (9 oktober) heeft het projectteam de eindresultaten van het onderzoek gepresenteerd en hebben de verschillende participatiegroepen hun adviezen gepresenteerd aan de ca. 250 aanwezigen waaronder vele raadleden die als toehoorder waren uitgenodigd.

De afgelopen maanden is samen met de omgeving intensief gewerkt aan het onderzoek naar een nieuwe brug over de Oude Rijn. Waar in april gestart is met 2 alternatieven, de zogenaamde Gildenbrug en de Rietveldbrug, is geëindigd met 4 alternatieven. Tijdens het participatietraject zijn door de adviesgroep 2 nieuwe alternatieven aangedragen en onderzocht. Het gaat om een de Rietveldbrug-West en de Rembrandtbrug. Van al deze alternatieven zijn de voor- en nadelen gepresenteerd en heeft de adviesgroep en het Over-de-Brug-team haar eigen advies gepresenteerd. Het doel van de avond was niet alleen om de betrokken bewoners en ondernemers te informeren, maar ook om de gemeenteraad, voordat er besluitvorming plaatsvindt, goed mee te geven wat er in de omgeving speelt en hoe de omgeving aankijkt tegen de verschillende alternatieven.

Wil je weten wat er allemaal besproken is tijdens de informatiebijeenkomst? Lees dan het verslag en bekijk de presentatie.

Verder was er na afloop de mogelijkheid om je opmerking of aanbeveling via een reactiebriefje aan de gemeenteraad mee te geven. Deze opmerkingen en aanbevelingen zijn gebundeld en gaan straks mee met de besluitvorming.

Heb je nog vragen? Neem gerust contact op met Len Hazeleger.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

0  reacties

Cookie-instellingen