Welk alternatief draagt het meest bij aan de doelstelling en wat zijn de overige verkeerseffecten?

ProfielfotoLen Hazeleger 01-05-2020
1074 keer bekeken 0 reacties

Een belangrijke vraag in het onderzoek naar een nieuwe brugverbinding over de Oude Rijn is welk alternatief het meest bijdraagt aan de doelstelling. Maar we kijken natuurlijk ook naar de overige verkeerseffecten. Op deze pagina beantwoorden we deze vragen in een video.

Uit verkeerskundig onderzoek blijkt dat hoe dichter de brug bij de stad komt te liggen, hoe meer de brug bijdraagt aan de doelstelling.

Rietveldbrug (-west): Heeft vooral functie als verbinding van en naar Bedrijventerrein Barwoutswaarder en ontsluiting wijk Molenvliet naar Bodegraven/N11 en ontlast Route Rembrandtlaan – Boerendijk minimaal. Verkeer op Hollandbaan ten westen van Gildenweg neemt aanzienlijk toe.

Gildenbrug: Heeft dezelfde functie als de rietveldbrug, maar met een iets groter lokaal effect. Ontlast het deel route Rembrandtlaan-Boerendijk meer. Verkeer op de Gildenweg neemt aanzienlijk toe.

Rembrandtbrug: Is de meest directe route en een alternatief voor verkeer op route Rembrandtlaan – Boerendijk. Heeft ook aanzienlijk effect op het zuidelijk deel Boerendijk en Waardesebaan. Verkeer op Hollandbaan tussen Kuipersweg en Waardsebaan neemt aanzienlijk toe.

In de onderstaande video geven we in een kleine 20 minuten een uitgebreide toelichting op deze resultaten.

Vragen?

Heb je vragen naar aanleiding van de video? Neem gerust contact op met Len Hazeleger of laat je reactie onderaan de pagina achter.

Meer weten?

Wil je meer weten en zelf de resultaten van de verkeersanalyse bekijken? Hieronder zijn deze resultaten te downloaden. Let wel op, er zijn drie soorten analyses.

Intensiteiten: De kaarten met de intensiteiten geven per weg de gemiddelde motorvoertuigen per etmaal weer.

Verschillen: Deze kaarten geven de verschillen aan per weg ten op zichte van de referentie situatie in 2030 (de situatie als er geen brug wordt aangelegd).

Selected links: Deze kaarten laten de herkomst en bestemming van het verkeer zien dat van de brug gebruikt maakt.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

0  reacties

Cookie-instellingen